VIII. Mezőgazdasági és Kertészeti Expo – Székesfehérvár

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Mart-Fest Kft. és az ART-TOUR Kulturális és
Turisztikai Egyesület szervezésében VIII. alkalommal kerül megrendezésre 2015-
ben Székesfehérváron a KERT-EXPO Kertészeti és Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár, április 18-19-én.

Helyszíne ismét a Bregyó Szabadidőközpont hangulatos, füves területe, mely tágas bemutatóteret biztosít minden résztvevőnek.

A kertészeti szakmában dísznövénytermesztők, kertépítők, kerti berendezéseket és bútorokat készítők jelennek meg termékeikkel.

A mezőgazdasági ágazatot a hazai élelmiszereket előállító háztáji gazdák, őstermelők kiváló képviselői,

sajtkészítők, borászok, füstölt hentes árut előállító termelők képviselik.

Ezen kívül kerti kisgép forgalmazók is jelen lesznek a kiállításon.

A KERT-EXPO hangulatához, népi hagyományőrző szellemiségéhez illeszkedve, Székesfehérvár városban való bemutatkozás lehetőségeként nagy szerepet játszanak az őstermelők és a vidéki gazdák. A rendezvényen lehetőségük van termékeik kóstoltatására és bemutatására.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Igazgatósága a helyszínen tanácsadói pavilont működtet, ahol az agrárgazdaságot érintő szaktanácsadással áll az érdeklődők rendelkezésére. (növényvédelem, ökológiai gazdálkodás, támogatási-pályázati lehetőség stb.)

A látogatóknak sok- sok különlegességgel kívánnak kedvezni a szervezők, mint a nagy népszerűségnek örvendő retro gépkiállítás. Régi földművelési eszközök – köztük egy G-35-ös Hofher traktor – és háztáji parasztgazdaságokból származó használati tárgyak varázsolnak nosztalgikus hangulatot a traktormúzeumba.

Karnyújtásnyira a régiségektől háziállatok szereznek vidám perceket a gyerekeknek. Az állatsimogatóban megkapó látványt nyújt a csacsit, kisborjút simogató gyermekkezek.

Az egész napos szakmai programok mellett színes vásári hangulattal, sok-sok virággal, a magyar népi kézművesség látványosságaival, SZALMAUGRÁLÓVAL, vidámparkkal, állatsimogatóval várjuk a kedves látogatókat.

Kellemes időtöltés, hasznos szakmai programok, színes szórakoztató programok, látványos kiállítók jellemzik a kétnapos kiállítást.

Forrás: http://www.kertexpo.hu/

2015.04.14.