NAK tagdíjbevallás június 30-ig

2015. június 30-án lejár a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagdíjbevallásának határideje.

Amennyiben még nem tett bevallást, látogasson el Ügyfélkapunkra, és töltse ki az ott elérhető formanyomtatványt.

Ha segítségre van szüksége, keresse fel falugazdászát, vagy hívja a NAK ügyfélszolgálatát (06 1/ 802-6100), mely júniusban hétvégén is elérhető. 

Felhívjuk figyelmét, hogy abban az esetben, ha 2015. július 1-31. között tesz bevallást, a fizetendő tagdíj 10 %-ának megfelelő késedelmi pótlékot is meg kell fizetnie a tagdíjon túl. Ezt követően a bevallást nem tett tagok tagdíjfizetési kötelezettségét a Kamara állapítja meg.

A bevalláshoz szükséges dokumentumok:

őstermelőként, egyéni vállalkozóként: személyi igazolvány, lakcímkártya, adóazonosító kártya, őstermelői/egyéni vállalkozói igazolvány, adóazonosító jel, 2014-re folyósított MVH-s és egyéb támogatások igazolása, a 2014. évre vonatkozó adóbevallás;
cég, gazdasági szervezet esetében: adószám, cégbírósági irat, 2014-re folyósított MVH-s és egyéb támogatások igazolása, 2014. évre vonatkozó adóbevallás.

Tagdíjat érintő kedvezményekkel kapcsolatos dokumentumok:

elismert TÉSZ/TCS szervezet esetében az azonosító kód, tagjainak NAK nyilvántartási száma, valamint a TÉSZ/TCS számára értékesített, az elismerés alapjául szolgáló termény, termék nettó árbevételének összege;
árbevétel-megosztás esetén (ha az agrártevékenység árbevétele nem haladja meg a 20 %-ot, illetve külön kérelemre a 25 %-ot), az ezt igazoló Független Könyvvizsgálói Jelentés;
egyéb tagdíjalapot csökkentő kedvezmények igénybevételéhez a szükséges igazoló dokumentumok (pl. jövedéki adó igazolás).

További információért látogasson el a NAK honlapra, ahol a tagdíjbevallással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról is tájékozódhat.

Forrás: nak.hu

2015.06.28.