Magyarok Kenyere Program 2016

A Magyarok Kenyere olyan jótékonysági program, amelynek keretei között a magyar gyermekeket segítő szervezetek támogatunk, nem csupán a határokon innen, de a határokon túl is. A program során a Kárpát-medence magyarlakta részeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtünk össze a segítőkész adományozóktól, s az így felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatjuk el a rászorulókhoz.

Felhívás
A búza gyűjtéséhez igazodva a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara területi egységei megyei búzagyűjtő napokat és kenyérünnepeket rendeznek.

Az idén augusztus 7-én kerül megrendezésre az Összeöntés Ünnepe, amelyre a Magyarországról és a határon túli területekről felajánlott jelképes mennyiségű búzát várjuk, melyet ünnepélyes keretek között egyesítünk.

A legnagyobb esemény helyszíne Pécs városa lesz, ahol augusztus 20-án a Központi Kenyérünnep keretében Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Korinek László professzor, a mozgalom elindítója jelenlétében megáldják a megőrölt búzából készült Magyarok Kenyerét.

A támogatást szeptember 20-án, a Gyermekek Világnapján, az Adományozási Nap keretében osztjuk szét a rászorulók között.

Csatlakozzon Ön is e nemes vállaláshoz, legyen részese ennek a nagy jelentőségű programnak! Kérjük, búzaadományával Ön is adakozzon, hogy együtt segíthessünk a rászoruló gyermekeken!

Böjte Csaba üzenete
“A Magyarok Kenyere nevű összefogás jóvoltából, az elmúlt tanévben is több tonna kenyér jutott a Szent Ferenc Alapítvány által felkarolt gyermekek asztalára! A csatolt kis filmmel szeretnék hálát adni Korinek professzor úrnak és csapatának, hogy évről évre oly sok gazdát megszólítanak sikeresen a nevünkben, ugyanakkor hálás köszönettel most az aratás megkezdésekor imádkoztunk gyermekeinkkel a gazdákért is, kik nagylelkűen a drága szülőföldünk termését megosztották a legkisebbekkel!

Adja az jó Isten, hogy áldás legyen a szántóvető ember munkáján, hogy e gyönyörű Kárpátmedence minden asztalára jusson bőséges tápláló kenyér! Imádságos szeretettel:

Csaba t. és 2134 bajban lévő gyermek”

Fejér megyei gyűjtőpontok: 
– Búzakalász 66 Felcsút Kft., Göböljárás, 08:00-15:00 között
– Kovács Imre, Sárbogárd Táncsics u. 33. 07:00-12:00 és 13:00-16:00 között
– Manó Vendégház, Pázmánd Kossuth u. 31., 2016. július 22. 11:00

Forrás: http://www.magyarokkenyere.hu/

2016.07.16.