Jelentős kedvezménnyel nyújt szaktanácsadást a kamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – a NAK-TAN Kft. keretében – saját országos szaktanácsadói hálózatot hozott létre, amely 2018. február 1-jén kezdi meg működését.

Ingyenesen nyújtja a mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó csoportos szaktanácsadást, míg az egyéni szaktanácsadást a piaci ár tizedéért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara NAK-TAN Nonprofit Kft.-je (NAK-TAN Agrár Információs, Szolgáltató és Oktatásszervező Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság).

A cég mintegy hetven főállású szaktanácsadója az agrárium és élelmiszeripar területén tevékenykedők munkáját segíti. A kamara professzionális szaktanácsadókat gyűjtött hálózatába, akik megfeleltek a magas szintű vizsgakövetelményeknek.

A szaktanácsadók február 1-jén kezdik meg tevékenységüket, a jövőben közvetlen kapcsolatban lesznek majd az ügyfelekkel, és folyamatosan rendelkezésükre állnak. Segítik őket a versenyképesség, a hatékonyság növelésében, a különféle modern technológiák bevezetésében. Emellett az igénybe vehető pályázati és egyéb források, támogatások megismerésében, valamint azok lehívásában, és az adminisztrációban is.

A NAK gazdatámogató hálózata így a speciális szaktanácsadó szervezet által újabb, jelentős szegmenssel bővül. A kamara 2014 elején vette át a falugazdászi hálózatot; jelenleg is mintegy 650 kamarai falugazdász áll országszerte a gazdálkodók rendelkezésére. Az elmúlt néhány évben – több más mellett – összesen mintegy 1000 milliárd forintnyi támogatás lehívásában segítették a tagságot a NAK falugazdászai.

A kamara kulcsfeladatának tekinti a tudásátadást. Számos specifikus információra, technológiai támogatásra van szükség ahhoz, hogy a gazdaságok nemzetközi viszonylatban is versenyképesebbé váljanak, és minél több, jobb minőségű termékeket állítsanak elő. Ennek egyik meghatározó alapja a naprakész, piacképes tudás – amelyben a szaktanácsadóknak kulcsszerepe van. A NAK-TAN-on belüli szaktanácsadási szolgáltatás mellett a NAK korábban már kialakította a Pályázati Tanácsadók Hálózatát is, amely szintén a gazdálkodók rendelkezésére áll, konkrét forráslehívásokban segítve a kamarai tagokat.

(NAK)

Forrás: nak.hu

2018.02.03.