Felhívás a kárpátaljai gazdák megsegítésére!

Az idei tavasz válságos helyzetet hozott az ukrajnai, ezen belül a kárpátaljai gazdálkodóknak. A vetés évszakának beköszöntével a termőföld mintegy fele parlagon van, nincs pénz üzemanyagra, vetőmagra, műtrágyára, növényvédő szerekre. Az ukrán fizetőeszköz elértéktelenedett, az elmúlt évben értékesített termények bevétele csak a töredékét fedezi az ez évi gazdálkodás indításához szükséges forrásoknak.

A helyi gazdaszervezetek, egyházak és segélyszervezetek képviselőivel való széleskörű egyeztetés nyomán világossá vált: A termelés beindításához sürgős segítségre és összefogásra van szükség, hisz mindnyájan tudjuk: a ma elültetett magok a holnap bőségét hordozzák magukban!

Szervezetünk élete során újra és újra bizonyossá vált, mekkora erő rejlik a gazdatársadalom összefogásában. A Külgazdasági és Külügyminisztériummal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, a Református és Katolikus egyházakkal együttműködésben megszervezett segélyakción keresztül Ön is részese lehet az élet újraindításának és annak, hogy az ott élő emberek számára a gazdák megtermelhessék a holnapot jelentő élelmiszereket. A segélyek elosztása a helyi gazdaszervezetek, egyházak és segélyszervezetek közreműködésével történik.

 

Nagylelkű és létfontosságú adományait a következő bankszámlaszámra várjuk:

10405004-00012345-00000003 K&H bank

Közlemény rovatban: Gazdasegély

MAGOSZ elnökség

Forrás: gazdakorok.hu

2015.04.15.