Egészséges helyi élelmiszerek a II. Fejér Megyei Termelői Mustrán

A magyar, helyben előállított vagy megtermelt, egészséges élelmiszerek fogyasztását népszerűsíti a II. Fejér Megyei Helyi Termék Mustra és Vásár. A kétnapos szakmai és vásári rendezvény pénteken és szombaton lesz. A rendezvény első napján szakmai program keretében, neves előadók prezentálásában az őstermelők, kistermelők, a termelői piacok résztvevői számára tájékoztatókat, konzultációkat szerveznek pályázati, élelmiszerbiztonsági és értékesítési kérdésekről. A konferenciával egyidőben, pénteken délelőtt a Jancsár kertben az iskolai osztályok az almalékészítés folyamatát kísérhetik végig. A szombati nap a nagyközönségé lesz, Fejér megyei termelők és kézművesek sokasága árusítja portékáit a Jancsár piacon. Közel 1000 féle árura lehet majd számítani, a hagyományos élelmiszerek mellett kiváló minőségű bio-, glutén és laktózmentes, valamint paleo termékek is megtalálhatók lesznek. A mustrát az Agrárgazdasági Kamara és a Jancsárkert Piac és Közösségi Egyesület közösen szervezi. Kiss Norbert Ivó, a Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke elmondta, a rendezvény célja, hogy minél többen fogyasszanak egészséges magyar élelmiszert. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a jó minőségű élelmiszerek sokszor több száz, vagy ezer kilométert utaznak a termőföldtől a boltokig, holott lehet, hogy a szomszédban is van olyan, vagy még jobb minőségű termék. Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke kiemelte, hogy a második mustra szakmai programja tartalmasabb lesz az elsőnél, a nyüzsgő vásári programot pedig színpadi műsorral egészítik ki.

Forrás: fmc.hu

2016.09.28.