Biztosítás a NAK-tól

Elindult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara biztosítási portálja, melyen keresztül a NAK az agrárium speciális biztosítási módozataira fókuszálva tanácsadással és kalkulátorokkal is kíván segíteni a gazdáknak.

Biztositas.nak.hu címen új portált indított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. 

A portálon keresztül a kamara olyan komplex szolgáltatást képes nyújtani tagjai számára, mely biztosítás megkötésében, a kockázatok felmérésében illetve a kárbejelentésben is segítséget jelent.

Miért érdemes biztosítást kötni az agrárszektorban?

Míg a nagyobb, tőkeerős agrárvállalkozások kockázatpolitikájához hozzátartozik a biztosítások megkötése, a kisebb, 50 hektár alatti gazdálkodókra, családi vállalkozásokra jellemző, hogy a szolgáltatásnak csupán a költségvonzatát tartják szem előtt és „megtakarításképpen” inkább nem igényelnek biztosítást. Ez a gyakorlat komoly kockázatokat hordoz magában, figyelembe véve az elmúlt évek szélsőséges időjárását. Nem érdemes vállalni a rizikót, hiszen számos biztosítási megoldást lehet találni árérzékeny ügyfelek számára is, illetve a növénybiztosítások esetében állami támogatás is igényelhető.

Hogyan segíti a tagokat a biztositas.nak.hu?

A megfelelő biztosítási konstrukció kiválasztásában előkalkulátor segíti a tagokat a portálon a biztosítási igény testreszabásában, valamint egyedi igényekre is felkészültek a NAK Biztosításközvetítő Kft. munkatársai. Ezen felül a biztositas.nak.hu naprakész információkat közöl a növény- és a legjellemzőbb vagyon- valamint felelősségbiztosítási kockázatokra kínált biztosítói megoldásokról.

A portálon indulásként a géptörés biztosítási módozat kalkulálható, és a növénybiztosításokra egyedi ajánlat kérhető. A kamara szándéka szerint 2016 második felében elérhetővé válik egy egyedi mezőgazdasági vagyon- és felelősségbiztosítás konstrukció is. 

A kínálatba tartozik a gyakorlati képzést folytató intézmények részére egy összetett felelősségbiztosítás is. A géptörés biztosítás kifejezetten mezőgazdasági gépekre, termelő berendezésekre kifejlesztett egyedi kamarai biztosítási konstrukció, ami természeti károk és túlterhelés vagy kezelői hiba miatt bekövetkezett törés esetén egyaránt alkalmas kárenyhítésre. A növénybiztosítás pedig a hazai növénykultúrák biztosítására kialakított csomag. 

Forrás: nak.hu

2016.04.19.