Varga Imre István, a NAK Fejér megyei szervezetének elnöke

Benyújhatóak az egységes kérelmek

Megnyílt az egységes kérelem kitöltési felülete. Az idei évben 43 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen lehet az egységes kérelem eljárásrendjének keretében támogatást igényelni, illetve ezekkel kapcsolatban adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. – mondta Varga Imre István, a NAK Fejér Megyei Szervezetének elnöke. Kiemelte, hogy

a szankciómentes kérelem beadásra 2022. május 16-ig van lehetőség.

Az időben benyújtott kérelmeket 2022. május 31-ig, adatváltozás keretében lehet módosítani szankciómentesen, június 9-ig pedig szankció mellett lehet módosítani. Abban az esetben, ha valaki május 16-ig nem nyújtja be a kérelmét, úgy május 17. és június 9. között még van lehetőség a beküldésére, de ez már a támogatási összeg munkanaponként 1% késedelmi szankció alkalmazásával lehetséges. A 2022. június 9-ét követően benyújtott egységes kérelem, érdemi vizsgálat nélkül elutasításra kerül.

Az egységes kérelem felületén, de annak nem részeként benyújtott állatalapú közvetlen támogatási kérelmek esetében a már benyújtott támogatási kérelmek, 2022. május 16-a után csak szankció mellett módosíthatók!

Az elnök tájékoztatása szerint a tavalyi évben a gazdák 75 %-ának, azaz 4320 gazdálkodónak nyújtottak be egységes kérelmet Fejér megyében. A beadott kérelmek további ügyintézésével összesen 11 046 elektronikus ügylet valósult meg. A NAK falugazdászai idén is segítenek a kérelmek határidőn belüli benyújtásában.

Forrás: https://www.feol.hu/pr/2022/04/benyujhatoak-az-egyseges-kerelmek

2022.04.12.