Kapa-kupa

Augusztus 28-án találkozunk a Kapa-kupán!

A szervezők meghívására Gazda leszek kiadványokkal kitelepülünk a Kapa-Kupa 2021 rendezvényre. Találkozzunk Sárosdon, és keressék a Gazdakörünk standját! Az eseménnyel kapcsolatos információk itt találhatóak: https://www.facebook.com/events/439646653636168

A versenyről bővebben…
Az egyetlen motorsport kategória, amely bárki számára lehetővé teszi a versenyzést! Csak a benzingőz szeretetére és egy kiskocsival szerelt kapálógépre van szükséged ahhoz, hogy elhódítsd a KAPA-KUPÁT, a vele járó elismerést és az értékes díjakat.

A Verseny célja hogy a minden napunk robikapáját bemutassuk egy olyan oldaláról, amiről mindenki azt gondolja képtelenség. A mezőgazdaság legkisebb robbanó motoros gépe, ami a vidéki élet elengedhetetlen kelléke bizony versenyzésre termett. A kapáló gép gumikerékkel és kis kocsijával szerelve alkalmas az ilyen kihívásra.

Ennek az új kategóriának keressük a legjobb gépét, valamint legrátermettebb hajtóját. A versenypályán természetesen a leggyorsabb versenyzők érhetnek fel a csúcsra, és így beírhatják a nevüket a motorsport nagykönyvébe. A gyorsaság mellett az ügyességükre is szükség van, hiszen a pályán olyan akadályok kerülnek elhelyezésre, melyek leküzdéséhez elengedhetlen az indulók leleményessége is.
A versenygépek már a második évben komoly változásokon estek át, mind esztétikailag, mind technikailag. Az indulók minden lehetőséget megragadtak, hogy plusz lóerőket csikarjanak ki a kapálógépekből, igazi furfangos technikai megoldásokat vonultatnak fel, így a rajtvonalhoz igazi sufnituning gépek állnak.

Jövőbeni célunk, hogy a Mezőgazdasági szakiskolák diákjai is megmérettessék magukat a viadalon, ezzel is visszaadva a szakma tekintélyét, hírnevét. Gyakorlati óráikon elkészült géppel képviselnék iskolájukat , jó hírét víve intézményüknek.
Mondhatjuk, hogy a motorsport legolcsóbb kategóriáját hoztuk létre, amiben az indulók kiélhetik szakmai tudásukat, kreativitásukat, barkácsolási vágyukat, mindezt a saját garázsukban, műhelyükben „fillérekből”.

Rendezvényünkön találkozhatnak egymással a mezőgazdasági kisgépek szerelmesei. Az eszmecserék közben ötletek születnek, vagy cserélnek gazdát. Csak úgy, mint a régen keresett alkatrészek…

Forrás: http://kapakupa.hu/R%C3%B3lunk/

2021.06.04.