A kenyér világnapját ünnepeltük Fehérvárcsurgón

A kenyér világnapját ünnepeltük Fehérvárcsurgón

Immáron hetedik alkalommal rendezték meg a Kenyér Világnapját Fehérvárcsurgón a Károlyi kastélyban október 14-én. A világnap hagyományos célja, hogy megismertesse az egyik legfontosabb alapvető élelmiszerünk fontosságát, a kenyér jelentőségét a mindennapi életünkben.
A kenyér ünnepe már közel 30 országban kiemelt esemény, melynek keretében a pékek adományaikkal segítik a rászorulókat. Ennek apropóján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK is hozzájárult liszt adományával a hazai rendezvény méltó színvonalához.

A fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban működő Károlyi József Alapítvány és a fehérvárcsurgói Károlyi József Tagiskola 2015 óta megrendezett jeles eseményre az iskola és alsós diákjai a családjaikkal közösen házilag sütött kenyerek széles választékával készültek. A résztvevők ünnepi hangulatban elevenítették fel a kenyérsütés rejtelmeit és jóízűen el is fogyasztották a kínált finomságokat. A helyszínen szépen megterített asztalok várták a vendégeket, a termet bejárta a frissen sütött kenyér finom illata.

2022.10.14.