A kamara újra meghívja tagjait az AGROmashEXPO-ra!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a korábbi évek hagyományainak megfelelően 2019-ben újra ingyenes belépést biztosít tagjainak a 2019. január 23-26. között megrendezésre kerülő AGROmashEXPO és AgrárgépShow-ra.

A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow bemutatótermi megfelelője az ágazat üresjáratának számító téli időszak legjelentősebb szakmai rendezvénye, mely bemutatja azokat a szakmai újdonságokat és legújabb művelési, technológiai és piaci trendeket a gazdálkodóknak, amelyek a gazdaságuk fejlődésének alappillére lehet a jövőben. A fejlődést, a rendezvény szakmai partnerei által szervezett színvonalas előadások, konferenciák is segítik, ahol a legaktuálisabb kérdésekre, problémákra adott válaszok is elérhetőek az agráriumban dolgozók számára.

Az ingyenes belépéshez idéntől a kamara által kiadott őstermelői igazolványra vagy az új kamarai kártyára lesz szükség, melyet a fogadócsarnokokban a kamarai infópultban ülő munkatársainknál kell majd bemutatni és leolvastatni. Egy kártya egy nap egyszer használható, és egy fő ingyenes belépésére ad lehetőséget.
2019. az az év, amikor a NAK szolgáltatásportfoliója is teljes mértékben megújul. Az AGROmashEXPO, mint 2019. első jelentős agrárrendezvénye kiváló alkalmat biztosít arra, hogy elindítsuk a NAK-szolgáltatások új időszámítását. Ezekkel a kamara G pavilonbeli standján lehet majd ismerkedni.

A januári esemény felvezetése már december 14-én megtörtént a Hungexpón. Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége elnöke kiemelte, hogy a Hungexpo és a szövetség közötti több éves megállapodásnak köszönhetően több mint 350 kiállító csaknem 40 ezer négyzetméteren vonultatja fel termékeit, mutatja be szolgáltatásait. Szilvási Krisztina, a Hungexpo Zrt. kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy idén a négynapos kiállítás teltházas volt mintegy 48 ezer látogatóval, jövőre is hasonló érdeklődésre számítanak. Harsányi Zsolt hozzátette, hogy a rendezvényt számos konferencia, tájékoztató és workshop kíséri, a gazdálkodók a legaktuálisabb kérdéseire kaphatnak válaszokat.

– Tudásalapú mezőgazdaságra van szükség, ezért fontos, hogy az ágazat szereplői megismerkedjenek a legújabb agráripari trendekkel, ezt a célt szolgálja az AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2019 kiállítás is január 23-26. között a Hungexpo Budapesti Városközpontban – mondta Juhász Anikó, az Agrárminisztérium (AM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára. Hozzátette, az EU-15 tagállamához képest vannak még fejlesztendő területek, a felzárkózást segítik a legújabb trendek, technológiák, gépek, amelyeket a kiállítás is bemutat. Az ágazatnak jelenleg olyan kihívásokkal kell szembenéznie, mint például a klímaváltozás, a munkaerőhiány, a generációváltás, de munkát kell fektetni a nemzetközi egyezményekbe és az osztatlan közös földtulajdon kérdésének megoldására is.

Hatala László, az AGROmashEXPO és AgrárgépShow, Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet innovációs termékverseny zsűrijének koordinátora ismertette, hogy rekordszámú, 41 pályamű érkezett be a gépesítés, a logisztika és az input kategóriákban. Nagydíjban két pályamű, különdíjban 12 részesült, az elismeréseket és az okleveleket a kiállításon adják majd át.

(nak.hu/MTI)